Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro bölgesindeki yapısal zayıflıkların giderilmesi adına hızlı bir şekilde harekete geçilmesi gerektiğini belirtti ve şu anki parasal teşviğin korunacağını vaat etti.

Draghi, Avrupa Parlamentosu'na Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Euro bölgesi ekonomisinin daha çok genişlemesini önleyen bir takım yapısal sıkıntılarla karşı karşıyayız" dedi ve "Üretkenliği artıracak ve iş ortamını geliştirecek politika eylemleri"ne duyulan ihtiyacın altını çizdi. Ayrıca Draghi, hükümetlerin bu tarz eylemleri önemli derecede hızlandırmaları gerektiğini bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası, gelecek ay uygulayacağı 1.7 trilyon euro (1.8 trilyon dolar) değerindeki parasal genişleme programına yaklaşırken, politika yapıcıları, euro bölgesindeki 19 hükümeti ekonomilerini daha güçlü ve rekabetçi kılmaları adına her yola başvuruyor.

Draghi, "Mali politikaların ekonomik toparlanmayı da desteklemesi gerekiyor" dedi ve "Büyüme dostu mali politikalar, büyümeyi teşvik edebilir" diye konuştu.