Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ne gelerek ayakkabı imalathanesindeki yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Şahin, yangının 10.25 sıralarında başladığını, itfaiye ekiplerinin de 10.29'da müdahale ettiğini bildirdi.

"Yaralılardan birinin durumu ağır"

İş yerinde plastik aksam bulunduğu için yangının söndürülmesinin kolay olmadığını aktaran Şahin, "Yangın şu anda kontrol altında. Etrafa dağılmaması için tüm tedbirleri aldı arkadaşlar ama söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek. Hastaneye intikal eden 12 yangından etkilenen vatandaşımız var. Birinin durumu acil müdahale gerektiriyor, diğerleri hafif durumda." ifadelerini kullandı.

Yangına, 71 araç ve 148 personel ile müdahale edildiğini kaydeden Şahin, "Şimdi bu kadar personelle müdahale az bir şey değil. Ama yanan maddenin plastik ağırlıklı olması, araç gereçten ziyade, niteliği itibarıyla söndürmeyi zorlaştırıyor. Kaldı ki itfaiyenin kendi helikopteri de şu anda hazır bekliyor. Uygun şartlar oluştuğu takdirde itfaiye helikopteri bile yangına müdahale edecek. Gerek yangının biçimi, gerek duman yoğunluğu nedeniyle onu değerlendirme aşamasındayız." diye konuştu.

Vali Şahin, kaymakamlığın valilik ile görüşerek 1 okulun eğitime öğleden sonra ara verilmesine karar verdiğini, çocukların etkilenmemesi için bunun tedbir amaçlı olduğunu, yangının okula intikal etmediğini ve yarın okulda eğitime devam edileceğini söyledi.

Şahin, yangının çıkış nedeninin soğutma çalışmasının ardından yapılacak araştırmadan sonra ortaya çıkacağını belirtti.

AA