Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcıların ekonomik büyümenin hızlanacağı spekülasyonuna bağlı olarak daha riskli varlıklara yönelmesi ile birlikte, Dow Jones Endeksi'nin ilk kez 19,000'i geçmesiyle rekor tazeledi.

Dow Jones Endeksi, New York satiyle 14:48'de yüzde 0.3 yükselerek 19,012.90'a ulaştı ve rekorunu tazeledi. S&P 500 Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek 2,201.50'ye ulaştı. Russell 2000 Endeksi, 13 günlük rallisini 14. gününe taşıdı ve Nasdaq Endeksi de rekor yeniledi.

Dört büyük göstergeyi eş zamanlı rekor seviyelerine taşıyan hisse senetlerinin Pazartesi günkü rallisi, Trump'ın vergi indirimine gideceği ve mali harcamaları artıracağı konusundaki iyimserliğe bağlı olarak devam etti. Hisse senetlerinin yeni rekor zirveleri, Amerikan şirketlerinin 5 çeyreklik kar açıklamalarının sona ermesiyle de gerçekleşti. 

Deutsche Postbank AG hisse senedi stratejisti Heinz-Gerd Sonnenschein, "Piyasanın kendine güveni artık daha fazla" dedi ve "Hisseler artık moral bozucu aralıklarına sıkışmış durumda değil ve yeni rekorlar kırıyor. Kurumsal kazançların daha sağlıklı bir ABD ekonomisine bağlı olarak iyiye gideceği görünümü, artık fiyatlanabilir" diye konuştu. Sonnenschein, S&P 500 Endeksi'nin 2017 yılı bitene kadar yüzde 9.2 daha yükseleceği tahmininde bulundu.