Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:30'da güncellendi)

Hisse senedi endeks vadelileri, emtia fiyatları bir ayın en uzun yükselişini sonlandırıp petrol 48 dolar seviyesinde tutunurken, ABD hisse senetlerinin rekor seviyelere tırmanmasının ardından istikrara kavuşacağının sinyalini verdi.

S&P 500 Endeks vadeli kontratları, göstergenin ardı ardına iki gün tüm zamanların zirvesini görmesinin ardından yatay seyretti. Avrupa hisse senetleri bir ayın zirvesinden çekildi. Almanya hazine tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) daha fazla tahvil ihract etmenin yollarını aradığı yönündeki Reuters haberi ardından düştü. İtalya tahvilleri, bankacılık hisseleriyle birlikte değer kaybetti. Petrol, OPEC'in petrol anlaşması planında İran ve Irak'ın katılım durumunun belirsizliğini koruması ardından dalgalı seyretti.

ABD dayanıklı mal siparişleri, işsizlik başvuruları ve Tüketici Güvenine ilişkin göstergeler, Perşembe günkü şükran günü tatili öncesindeki birkaç günlük işlemlerde takip edilen önemli veriler arasında bulunuyor. Gelişmiş piyasa hisseleri ve dolar, ABD seçimlerinden bu yana geçen sürenin en fazla kazananları arasında bulunuyor. Hazine tahvilleri ve gelişen piyasa varlıkları değer kaybetti.

Almanya'da UniCredit Bank AG stratejisti Christian Stocker, “ABD'deki reflasyon hikayesi tüm piyasalara yön veriyor. Avrupa'da görünüm bir miktar daha karmaşık” dedi.

(16:30'da güncellendi)