Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Kalkınma Bankası AŞ'nin halka arz yoluyla 340 milyon liralık bedelli sermaye artırımını onayladı.

SPK haftalık bültenine göre, Yapı Kredi Faktoring, nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 1 milyar 50 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu. Kurula ayrıca, Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret AŞ 150 milyon avroluk borçlanma aracı, Bereket Varlık Kiralama AŞ de 1 milyar liralık kira sertifikası ihracı için müracaat etti.

Öte yandan kurul, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ'nin 160 milyon lira düzeyindeki mevcut sermayesinin, halka arz yoluyla 340 milyon lira bedelli olarak artırılarak 500 milyon liraya çıkarılmasına onay verdi.

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da (GYO) 50 milyon 605 bin 131 liralık bedelli sermaye artırımını onaylayan kurul, ihraç edilecek payların Sinpaş Yapı ortaklarına tahsisli olarak verileceğini bildirdi.

Kurul ayrıca, Deva Holding AŞ'nin de 19 bin 287,78 liralık bedelli sermaye artırımı başvurusunu olumlu karşıladı.

8 şirketin borçlanma aracı ihracına onay

SPK, Finansbank AŞ'nin 10 milyar liralık halka arz yoluyla tahsisli ve nitelikli yatırımcılar için tahvil-bono ihracı başvurusuna onay verdi.

Kurul ayrıca, Şekerbank TAŞ'nin 1 milyar liralık, Odea Bank AŞ'nin 700 milyon liralık, Alternatif Finansal Kiralama AŞ'nin 500 milyon liralık, Derindere Turizm Otomotiv Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 250 milyon liralık, Uşak Seramik Sanayi AŞ'nin 50 milyon liralık ve Sardes Faktoring AŞ'nin 20 milyon liralık tahvil-bono ihraç başvurusunu olumlu karşıladı.

Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 350 milyon liralık nitelikli yatırımcılara tahvil bono ihracı başvurusu da kurul tarafından onaylanırken, ihraç edilecek borçlanma araçlarının 150 milyon lira nominal değerli kısmının yapılandırılmış borçlanma aracı statüsünde gerçekleştirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Para cezası ve suç duyuruları

Kurul tarafından, yapılan incelemeler sonucunda çeşitli nedenlerden ötürü kurum ve şahıslara toplam 932 bin 389,82 liralık idari para cezası uygulanmasına karar verildi.