Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, rekor zirvesinin yakınında dalgalanarak Trump yönetiminin büyümeyi teşvik edici politikalar uygulayacağı beklentileriyle dört büyük hisse senedi endeksini 2 gün üst üste rekor seviyelerine taşıyan rallinin hız kaybettiğini işaret etti.

Gayrımenkul hisseleri, 10 yıl vadeli Hazine Tahvili getirilerinin dayanıklı mallara olan talebin artmasının ardından yükselmesiyle en çok gerileyenler oldu. 

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:24'te 2,202.13'te kalarak fazla değişmedi ve 15 Ağustos'tan bu yana ilk kez ulaştığı rekor zirvesinden geriledi. Dow Jones Endeksi, 19,050'yi aşarak rekor tazeledi.  

Liechtenstein LLB Asset Management hisse senedi yöneticisi Christian Zogg, "Piyasalarda hala alımlar söz konusu, ancak tatile girmiş bulunmaktayız. Bence, insanlar yavaş yavaş geri çekilecek" dedi ve "Piyasa, vergi kısıtlamaları ve mali harcamalar konusunda somut fiyatlamalar bekliyor. Şu ana kadar yeterince somut fiyatlamalar gerçekleşmediği için piyasa bugün sessiz kalacak gibi görünüyor" diye konuştu.