Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Adana Valiliği otoparkında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 5'i ağır 31 kişi de yaralandı. Saldırıya ilişkin otopark görevlisi gözaltına alındı.

Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis sevkedildi. Patlama sonrası otoparkta yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü.

Polis ikinci bir saldırıya karşı olay yerinde önlem aldı.

VALİ BİNADA DEĞİLDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada "Devletimize, milletimize karşı yapılmış hain saldırılardan birini yaşadık" dedi. Sözlü, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın saldırı sırasında binada olmadığını söyledi.

VALİ DEMİRTAŞ'IN GELİŞ SAATİNDE PATLATILDI

Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in edindiği bilgiye göre, bombalı yüklü otomobilin, bir kadın terörist tarafından valilik otoparkına girişin yoğun oluduğu saat 07.30 sıralarında dikkat çekmeden sokulduğu ve makam girişinin 5 metre yakınına park edildiği belirlendi.

Yaşamını yitirenlerin valilik personeli olduğu belirtildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın her gün aynı saatte valilik binasına geldiği ancak bugün geciktiği öğrenildi.

ARACIN ARAMA KAYDI YOK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlama ile ilgili yaptığı açıklamada patlatılan aracın arama kaydına rastlanmadığını açıkladı.

ARACI KADIN TERÖRİST GETİRDİ

DHA'nın haberine göre, Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin hayatını kaybettiği 31 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin (33) plakalı olduğu belirlendi.

Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

VALİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.

BAŞBAKAN BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki patlamayla ilgili olarak ilgili bakanları arayarak bilgi aldı.

KURTULMUŞ: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Adana'daki hain saldırıyı kınıyor, terörü ve destekçilerini lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.



HT