Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir televizyon programında emeklilere promosyon, büyüme tahminleri gibi gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasından notlar;

* Büyüme tahminen yüzde 3.2 seviyelerinde olacaktır.

* Emeklilere promosyon beklentilerden düşük olacak. Yılbaşına kadar belli olacak.

* Tabii önemli bir konu taşeron, ciddi bir konu. 720 bin hizmet alımında çalışanı ilgilendiren bir konu.Bu anlamda AK Partinin seçim dönemindeki beyanları var.

*Sayın Davutoğlu beyin kamuoyuna denklare ettiği bir beyan var. Ama şu anki sistemimizde ki bir sorunumuz var. 657, 4/A, 4/B, 4/C’li var. Biz önce bu kamu çalışanı reformunu bütün olarak yapıpta. 657, 4/A, 4/B, 4/C’li sözleşmeli, kısa süreli sözleşmeliyi hepsini tek bir hale getirebilir miyiz? diye bir değerlendirme yaptık. Bunu yapabileceksek bunu içinde getireceğiz.

* Ama şayet bu kısa vadede olmayacaksa. Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi, referandum. Tüm bunlar bizim gündemde reformu yapmamızı ertelememize vesile olacaksa. Bunu nasıl olur da kısa vadede çözeriz diye, Sn. Başbakanımız , Başbakan yardımcımız Mehmet Şimşek’e talimat verdi. Kapsamlı reformu beklemeden Sn. Başbakan yardımcımızın başkanlığında kurulan heyet bir çalışma grubu onu çalışıyoruz.

HT