Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:05'te güncellendi)

Dolar, ABD'de faiz artırımına gidileceği beklentisi ile gerçekleşen haftalık kazancının bir kısmını geri verirken, altın 9 ayın en düşük seviyesinden yükseldi. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, on yılı aşkın süredir geldiği en yüksek seviyesinden düşerken, gelişen piyasa para birimleri Hint rupisinin Perşembe günü rekor düşük seviyesine inmesinin ardından kazançlarını sildi. ABD hisseleri Şükran Günü tatilinin ardından kazançlarını genişletti. Petrol, haftalık kazançlarına yöneldi. 

Güçlü ekonomik veriler ve yeni ABD başkanı Donald Trump'ın yönetiminde harcamaların artırılacağı beklentisi, Fed'in gelecek ayki toplantısında faiz artırımına gitmesini neredeyse kesinleştirdi ve bu durum, doların 2 tanesi hariç diğer önemli paralar karşısında son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu. Traderlar, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitmesini neredeyse kesin görüyor ve Haziran ayına kadar faiz artırımı olasılığı ise yüzde 60'ın üzerine çıktı.

Londra'da Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Döviz stratejissti Lee Hardman, "Dolardaki boğa hareketi belki de biraz fazla ileriye gitti," dedi ve "Seçimden bu yana çok güçlü bir yükseliş vardı ve dolar sadece biraz geri çekildi" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi New York saatiyle 11:22'de yüzde 0.3 geriledi. 

S&P 500 Endeksi, Çarşamba günü rekor seviyesinden kapanmasının ardından yüzde 0.2 yükseldi. ABD'de hisse senedi piyasaları bugün yerel saat ile 13:00'te kapanacak.

(20:05'te güncellendi)