Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABN Amro Private Banking'e göre, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin gelecek ay gerçekleştirilecek anayasal reform referandumundan zaferle ayrılmasının ülkenin tahvilleri için doğrudan olumlu sonuçlar doğurması, kesin bir durum değil.

İtalya hazine tahvilleri, Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimlerindeki sürpriz galibiyeti ardından, konu statüko karşıtı hareketlere geldiğinde İtalya'nın da sırada olabileceği endişelerinin etkisiyle değer kaybetti. Aynı durum, sonuç ne olursa olsun, 4 Aralık referandumun ardından da gerçekleşebilir.

Amsterdam'da tahvil stratejisi ve portföy yönetimi birim yöneticisi Mary Pieterse-Bloem, Çünkü reformlar, 2018 başındaki genel seçimlerinin galibine 'tam yetki' verebilir. Renzi'nin azalan popülaritesi göz önünde bulundurulduğunda kazanan Avrupa Birliği (AB) karşıtı Five Star Movement olabilir" dedi.

Pieterse-Bloem, İtalya referandumunun, Brexit ve ABD seçimleri ile güçlenen "popülist" akımın Avrupa kıtasında etkili olup olmayacağının ilk kez gözlenebileceği bir barometre olduğunu belirtti.