Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Altın, doların gerilemesiyle birlikte Pazartesi günü yükselişini ikinci güne taşıyarak, bir yılın en sert kaybını azalttı.

Spot piyasada işlem gören altının fiyatı, onz başına 1,194.79 dolar seviyesine kadar tırmanmasının ardından, Bloomberg verilerine göre Singapur saatiyle 09:27'de 1,192.63 dolardan işlem gördü. Altın Kasım ayında yüzde 6.6 gerileyerek Kasım 2015'ten bu yana görülen en sert düşüşünü kaydetti.

Altının kayıplarında, sürpriz bir şekilde ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın altyapı harcamalarını artıracağı yönündeki taahhütlerinin ardından Fed'in Aralık ayı toplantısında faiz artırımına gideceği yönündeki yatırımcı beklentilerinin yüzde 100 seviyesine tırmanması etkili oldu.

Değerli metalin 14 günlük RSI göstergesi, geçtiğimi,z üç gün boyunca 30 seviyesinin altında seyretti. Bazı traderlara göre söz konusu gösterge, altının aşiırı satım bölgesinde olduğunun sinyalini veriyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta açıklanacak ABD GSYİH, kişisel harcamalar ve tarım dışı istihdam verileri öncesinde, 11 yıldan uzun bir sürenin zirvesinden geri çekiliyor.