Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş belli süre sonra doların düşeceğini söyledi. Kurtulmuş konuya dair "Lirayı özendirmek için somut planlarımız var bunları zaman zaman açıklıyoruz." dedi. Kurtulmuş "Hiç kimsenin dolar şu hafta şu seviyeye çıkar ya da düşer deme gücü yoktur. Şu an doların değerlenmesi ağırlıklı olarak Türkiye ekonomisinin iç yapısındaki sorunlardan dolayı değildir. Ekonomi yapısal zaafiyetler gösterdiği için Döviz dalgalanıyor değildir.

"OLDUKÇA İYİMSERİZ"

ABD'de Trump'ın zaferiyle birlikte ABD'nin küresel politikalarının muhtemel değişikliği ve ABD ekonomisinin hangi yöne evrileceğine ililkin beklenti farklılıklarından doğan bir türbülans var. Öyle olduğu için de oldukça iyimseriz açık söylüyorum belli süre sonra belli seviyeye düşecektir" diye konuştu. 

büyük krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin bunlardan etkilenmediğini söyleyen Kurtulmuş, "Bakın bu kadar şey yaşıyoruz başka bir ülke olsa hallaç pamuğu gibi sallanırdı. Kimse endişelenmesin." dedi.

"AP KARARI YOK HÜKMÜNDE"

Kurtulmuş Avrupa Parlamentosu'nun kararına ilişkin olarak "Bu tavsiye kararı özellikle son yıllarda yükselen aşırı sağın etkisini göstermesi açısından önemlidir..Bu kararın kendisi Avrupa'nın kendi değerleriyle çelilşen bir karardır. Vizyonsuz ve çifte standartlı bir karardır. Bu kararı TC olarak yok hükmmünde kabul ediyoruz, hiçbir siyasi sonuç doğurmadığını da bir kere daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

"OHAL GEREKTİĞİ KADAR İLAN EDİLECEK"

"
OHAL ilan edilmesi bir gereklilik dolayısıyladır. Bu darbe girişiminin arkasında 40 yıllık hazırlık var. Büyük bir mücadele sürdürüldüğü için OHAL gerektiği kadar ilan edilecektir. OHAL normal vatandaşımızın günlük hayatını etkilemiyor. Umarız ki referanduma gidilmeden OHAL ortadan kalkmış olur, temizliği bitirmiş oluruz." dedi.