Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi küresel ekonominin önemli ekonomik ve siyasi belirsizliklerle karşı karşıya olduğunu, buna rağmen bölge ekonomisinin ılımlı hızda büyüdüğünü söyledi.

2016 yılının genelinde ekonominin dirençli kaldığını belirten Draghi'nin Avrupa Parlamentosu'nda yapacağı konuşma metninde "Euro Bölgesi ekonomisi küresel ekonomik ve siyasi belirsizliklere rağmen ılımlı ve istikrarlı hızda büyümeye devam ediyor" ifadeleri yer aldı. Bu yukarı yönlü trendin devamının beklendiği belirtildi. Metinde ayrıca para politikası önlemlerinin politika yapıcıların 'kararlı adımlarıyla' daha etkili olabileceğine dikkat çekildi. Bir yandan Draghi, para politikası konusunda, "Sürdürülebilir ve dengeli büyümeyi tek başına para politikası ortaya koyamaz. Para politikasının etkisini artırmak, büyümeyi desteklemek ve daha kapsayıcı hale getirmek için mali ve yapısal politikalarla desteklenmesi gerekiyor" dedi. 

Draghi Brexit kararından en çok İngiltere'nin etkileneceğine dair de uyardı. Ticaret, dış yatırımlar ve göçmenlik konusunda İngiltere ekonomisinin daha az açık olma riskinin rekabet ve verimlilik konusunda olumsuz etkileri olacağına dikkat çekti. Draghi "Bu gelişmeler ilk ve en çok İngiltere ekonomisini etkileyecek" dedi.