Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS Group AG'nin 2 trilyon dolardan sorumlu varlık yönetim birimine göre traderları, Donald Trump'ı tamamen yanlış anladı ve dolar, yen karşısında 98 seviyesine kadar değer kaybedecek.

Tokyo'da UBS hisse senedi araştırma birimi yöneticisi Toru Ibayashi, mali genişleme beklentilerinin fazla abartılı bir hale geldiğini, ve korumacı politikaların yeni ABD yönetimi için öncelik olacağını belirtti. Trump, büyük çaplı bir vergi kesintisi ve altyapıya yönelik 10 yıl içinde gerçekleştirilecek 1 trilyon dolarlık kamu harcamasının sözünü vermişti. Trump aynı zamanda, ticaret anlaşmalarının yeniden gözden geçirileceği ve istihdamı yurtdışına kaydıran şirketleri cezalandıracağı vaadinde bulunmuştu. Yeni başkanın reflasyonist teşvik paketi açıklayacağı yönündeki spekülasyon, yenin 1995 yılından bu yana görülen en sert üç haftalık düşüşle, Cuma günü sekiz ayın dip seviyesi olan 114'e gerilemesine neden olmuştu.

Ibayashi, Pazartesi günü “Piyasa Trump politikalarının sadece iyi taraflarına bakıyor ve bunları mantıksız bir coşkuyla değerlendiriyor. Bize göre bu oldukça yanlış bir yorumlama. Umutlarla aşırı alım yapılmış bir piyasa çabuk düşecektir” dedi.

Stratejistlerin dolar/yen tahminlerini 2015 yılının Ocak ayından bu yana görülen en hızlı şekilde artırmasına karşın, UBS varlık yönetimi, Trump'ın “önce ABD” tutumu nedeniyle yenin gelecek yıl kademeli olarak dolar karşısında 100 doların altına güçleneceğini  düşünen kampa dahil oldu.