Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolardaki rallinin aşırı olduğu değerlendirmesiyle 9 haftadan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıkan gelişen ülke kurları yeni günde de yükseldi.

Yuan gelişen piyasalardaki en iyi performansı gösteren para birimi oldu. Güney Afrika randı ise en kötü performansı kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi dün 2 haftadan fazla sürenin en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından ufak değişim kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi dün %0.4 yükselişle 22 Eylül'den beri en yüksek seviyeye çıkması sonrası hafif değişti. Yuan Çin Merkez Bankası'nın fixingi sonrası dolar karşısında %0.2 yükseldi. Rand 4 gün içinde ilk kez %0.6 geriledi.

Endonezya'da Jakarta Bileşik Endeksi %0.8 yükselerek Asya'daki gelişen piyasalar arasında en büyük artışı kaydetti. Çin, Hindistan ve Tayland Borsalarının her biri %0.5 yükseldi.

Samsung C&T Corp. Seul'de %7.9 düştü. Jakarta'da PT Surya Citra Media ise %9.9 yükseldi. Güney Kore'de 3 yıllık tahvil faizi beş baz puan düşerek %1.72 olurken 10 yıllık tahvil faizi ufak değişimle %2.14 oldu.