Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD'de Donald Trump'ın Başkan seçilmesiyle dolarda küresel bazda yaşanan ralli sonrası geçen hafta tarihi zirvelere yükselen Dolar/TL yatay seyir izliyor.

Güne 3,4160'tan başlayan ardından 3.43'e kadar yükselen dolar/TL saat 14:12'de 3.4174'ten, euro 3.6247'den işlem gördü.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerini yayınladı. Kuruluş Türkiye'nin bu yıl için büyüme beklentisini %3'ten %2.9'a, gelecek yıl için %3.2'den %3.1'e düşürdü.

Açıklamada "Türkiye'nin darbe girişimine cevabı ekonomik faaliyet üzerinde baskı oluşturuyor" ifadelerine yer verildi. Fitch'in kur için yıl sonu tahmini ise 3.35.



ABD BÜYÜME VERİSİ İZLENECEK

Bugün Türkiye'de kritik bir veri akışı bulunmazken ABD'de 3. çeyrek büyüme verisi revizyonu açıklanacak. Daha önce %2.9 olarak açıklanan verinin %3'e revize edilmesi bekleniyor. Uzmanlar beklentiden iyi gelebilecek veri gelmesi durumunda doların pozitif etkilenebileceğini belirtiyor.

Dolar/TL, geçen hafta Merkez Bankası'nın faiz artırımına rağmen Avrupa Parlamentosu'nun ‘Türkiye-AB müzakereleri dondurulsun’ kararıyla 3.4766'ya kadar çıkarak tarihi zirveyi test etmişti.

Yurtiçinde Başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğine ilişkin gelecek açıklamalar piyasalarca takip edilecek.