Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg News'te yer alan habere göre, Rus milyarder Mikhail Fridman, Çukurova Holding'in Turkcell'deki payını alma hakkını kullanmadı. Böylece, Turkcell'de Mikhail Fridman ve Mehmet Emin Karamehmet arasındaki ihtilaf bir kere daha çözülememiş oldu.

Fridman'ın sahibi olduğu LetterOne, Çukurova Holding'in Turkcell'deki payını alma hakkını kullanmadı. LetterOne'ın Turkcell'deki Çukurova payını satın alma hakkı Pazartesi günü sona erdi.

Fridman'ın satın alma opsiyonunu kullanmama kararıyla Turkcell'in yüzde 51 hissesine sahip Holding şirketi üzerindeki ihtilaf sürecek. Mehmet Emin Karamehmet'in haklarını kullanmamasının ardından şimdi de Fridman satın alma hakkını kullanmayarak ihtilafta avantaj sağlamayı amaçladı. Her iki taraf da opsiyon sunulan fiyatlardan karşı tarafın payını almak istemedi. 

Çukurova ve LetterOne yetkilileri konuyla ilgili yorumda bulunmayı reddetti.

Ağustos ayında, Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi Çukurova'nın, ya Fridman'ın yüzde 13.2 payını 2.7 milyar dolara satın almasını ya da yüzde 13.8 payını aynı değerlemeyle LetterOne'ın sahibi olduğu Alfa Telecom Türkiye'ye satmasına karar verdi. Mahkemenin kararı Turkcell'in değerinin 20 milyar doların üzerinde olduğuna işaret ediyor ki bu değerleme şirketin mevcut piyasa fiyatının yaklaşık 3 katına denk geliyor. Ancak, kazanan tarafın şirketin kontrolünü de eline geçireceğini unutmamak gerekiyor.