Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, üretim kısıntısının görüşüleceği toplantı öncesi OPEC üyeleri arasındaki görüş ayrılıklarının sürmesiyle birlikte petrolün varil başına 46 doların altına inmesi ve metallerdeki yükselişin hızını yitirmesiyle fazla değişmedi.

S&P 500 Endeksi ve Dow Jones Endeksi fazla değişmedi, ancak enerji şirketleri yüzde 1.7 geriledi. Batı Teksas Petrolü, Pazartesi günü yüzde 2.2'lik yükselişinin ardından New York saatiyle 09:50'de yüzde 3.7 grileyerek varil başına 45.32 dolar oldu.

Petrol, Irak ve İran'ın petrol üretimi konusundaki kısıtlamalara itiraz etmesi ve Rusya'nın OPEC ile Çarşamba günü yapılacak toplantıya katılmayacağını belirtmesiyle geriledi. Bakır yedi gün içerisinde ilk kez düşerken Bloomberg Dolar Spot Endeksi iki günlük kayıplarına son verdi.

Viyana'da Raiffeisen Capital Management hisse senedi yöneticisi Herbert Perus, "Petrol fiyatları da petrolle alakalı şirketler gibi sallantılı" dedi ve "Önümüzde çok önemli bir OPEC toplantısı var ve bu toplantı öncesinde de beklenti akışları olacak" diye konuştu.