Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, OPEC toplantısı ve İtalya'da yapılacak referandum öncesinde işlem hacminin zayıf olmasıyla birlikte banka hisselerindeki yükselişle üç haftayı aşkın süredir gerçekleştirdiği en büyük düşüşten kurtuldu.

Bankalar göstergesi, İtalya'daki UBI Banca SpA ve Intesa Sanpaolo SpA en çok kazananlar olmakla birlikte son beş gün içerisinde ilk kez yükseldi. Actelion Ltd., J&J'nin şirketi devralma teklifini yükseltmesinin ardından yüzde 10'luk bir sıçrama yaparak önceki kayıplarını sildi. OPEC'in yarın yapacağı toplantı öncesinde üyeler arasında çıkan fikir ayrılığı, petrol fiyatlarını ve enerji hisselerini aşağı çekti. Havayolu şirketleri ise daha düşük yakın fiyatı beklentilerine bağlı olarak yükseldi. IAG SA ve Air France-KLM en az yüzde 1.3 ilerledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, kayıplar ve kazançlar arasında en az dokuz kere gidip gelmesinin ardından kapanışta yüzde 0.3 yükseldi. İşlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 16 aşağısındaydı.

Viyana'da Raiffeisen Capital Management hisse senedi yöneticisi Herbert Perus, "Avrupa hisseleri, düşük bir işlem hacmi ile birlikte hafta boyu volatil kalacak" dedi ve "Yatırımcılar, İtalya'da yapılacak referandumu bekliyor. Önümüzdeki çok önemli OPEC toplantısına bağlı olarak petrol fiyatları ve petrolle alakalı şirketler de sallantıda" diye konuştu.