Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Guvernör'ü Jerome Powell, işsizlik ve enflasyonun merkez bankasının hedeflerine yaklaşmasıyla faiz oranlarını artırmaya hazır olduğunu işaret etti. 

Powell, Salı günü İndianapolis'te yaptığı konuşmasında, "Bu ay düzenlemiş olduğumuz toplantımızdan bu yana faiz oranlarını artırmak için zemin net bir şekilde güçlendi" dedi. Powell, 1-2 Kasım'da Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından düzenlenmiş olan toplantıyı işaret ediyordu. 

Powell, "Komite, faizleri artırma konusunda sabırlı davrandı" dedi ve "Ancak çok yavaş hareket etmek de komitenin hedefleri aşmamak adına para politikasında sıkılaşmaya ani bir şekilde gitmesine yol açabilir" diye konuştu. 

Politika yapıcılarının Fed'in borçlanma maliyetleri göstergesini Aralık ayında Washington'da yapılacak toplantı öncesinde büyük ölçüde yükselteceği bekleniyordu. Fed Başkanı Janet Yellen, bu ayın başlarında yaptığı açıklamasında, ekonomide daha çok ilerleme kaydedildiği takdirde faiz oranlarındaki artışın "göreceli yakın" olacağını işaret etmişti.