Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.'nin eski ortağı Steven Mnuchin'in Donald Trump'ın Hazine Bakanlığı için seçtiği isim olduğu kaydediliyor. Böylelikle, ABD'nin yeni başkanı, seçim kampanyası sırasında dünyanın en büyük ekonomisini canlandırmaya yönelik taahhütlerini yerine getirmek için oluşturmakta olduğu ekibe kilit atamalardan birini gerçekleştirdi.

Trump öte yandan milyarder yatırımcı Wilbur Ross'u Ticaret Bakanlığı'na getirmeyi planlıyor ve konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, atamalar çarşamba günü duyurulabilir.

53 yaşındaki Mnuchin'in atanması, baş stratejist ve kıdemli müsteşarlığa getirilen Stephen Bannon'ın ardından Goldman Sachs geçmişli ikinci kritik görevlendirme olacak. Senato'nun onaylaması ile birlikte, Mnuchin, 1990'ların ortalarından bu yana Hazine'nin başına getirilen üçüncü Goldman Sachs yetkilisi olacak.

Mnuchin ve Ross'un seçilmesi ile birlikte, Trump'ın ekonomi ekibi şekilleniyor. Mnuchin, Hazine Bakanı olarak, Trump'ın ülkenin bazı önemli siyasi ve ekonomik sorunlarının hızlı biçimde çözümü için seçim kampanyası sırasındaki vaatlerini yerine getirmede önemli bir oyuncu olacak. Bu konular arasında, vergi yasasının iyileştirilmesi, İran'a yönelik bazı yaptırımların kaldırılmasına ilişkin anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesi, Amerikan imalatçılarını desteklemek için dış ticaret anlaşmalarının tekrar müzakere edilmesi ve Çin'in Döviz manipülatörü olarak tanımlanması yer alıyor.