Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

OPEC kararı öncesinde gelişen ülke kurları düşerken Borsalar yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi dört günde üçüncü kez yükseldi. Emtia üreticileri petrol fiyatlarının 46 doların altında kalmasıyla geriledi. Güney Afrika para birimi rand gelişen piyasalardaki en büyük düşüşü kaydetti. Çin yuanı ise yükseldi.

İran ve Suudi Arabistan'ın anlaşmazlığı nedeniyle petrol konusunda bir anlaşma zor görünüyor. Bu durumun -halihazırda Fed'den faiz artış beklentisiyle düşen- petrol ihraç eden gelişen ülkelere zarar verebileceği belirtiliyor.

ABD dolarının 10 büyük para karşısındaki performansını izleyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi 4 günde ilk kez yükseldi ve ikinci aylık yükselişe ilerledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.1 artışla 859.27 oldu. Endeks bu ay %5.1 düştü. Güney Kore'de Kospi Endeksi Samsung'un %3.7 ralli yapmasıyla dördüncü günde de yükseldi.

Hong Kong'ta borsa Ağustos'tan beri en büyük aylık artışa ilerledi, Çin borsası ise piyasaların aşırı ısındığını gösteren teknik göstergeyle %1 düştü.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.1 geriledi. Endeks bu ay %2.8 ile Mayıs'tan beri en büyük düşüşü kaydetti. Offshore yuan %0.3 yükseldi.

Güney Kore tahvilleri ise düştü. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan yükselerek %2.16'ya çıktı. 3 yıllıklar ise 2 baz puan artışla %1.73 oldu.