Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz artırımı sonrası soluklanan, ardından Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'yle üyelik müzakerelerini durdurma kararıyla 3.47'ye kadar yükselen Dolar/TL , rekor seviyelerden gerilese de 3.40 üzerindeki seyrini sürdürüyor.

Güne 3.4120 liradan başlayan dolar saat 13:54'te %0.3 artışla 3.4216'ya, euro %0.4 artışla 3.6461'e yükseldi.

OPEC VE ADP VERİSİ RADARDA

Bugün Viyana'da OPEC toplantısı gerçekleştirilecek. Üye ülkelerin petrol kısıntısı konusunda anlaşıp anlaşmaması fiyatlar üzerinde etkili olacak.





Aralık ayında faiz artış beklentileri kuvvetlenirken Fed yetkililerinden gelen 'şahin' tondaki açıklamalar da devam ediyor. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell, işsizlik ve enflasyonun merkez bankasının hedeflerine yaklaşmasıyla Fed'in faiz oranlarını artırmaya hazır olduğunu işaret etti.

Fed'in yılın son toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.



ABD'de bugün açıklanacak Kasım ADP özel sektör istihdam verisi piyasaların radarında olacak. Beklenti 170 bin artış..ADP verisinin Cuma günkü tarım dışı istihdam verisine dair de işaret vermesi bekleniyor. ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, bekleyen konut satışları da günün öne çıkan diğer verileri.