Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

BDDK tarafından Kredi̇leri̇n Sınıflandırılması ve Bunlar i̇çi̇n Ayrılacak Karşılıklara İli̇şki̇n Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeli̇kte deği̇şi̇kli̇k yapılması amacıyla hazırlanan düzenleme taslağı, bankanın resmi sitesinden duyuruldu.

Taslağa göre, 1 Ocak 2018 tarihine kadar Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunca yayımlanan TFRS 9 Finansal Araçlar Standardını uygulamayan bankalarca ayrılacak genel karşılık oranlarında değişikliğe gidildi.

Bu kapsamda daha önce "standart nitelikli nakdi krediler" ile "yakın izlemedeki nakdi krediler" olmak üzere 2 ayrı maddede belirlenen genel karşılık oranları, 5 maddede detaylandırıldı.

Böylece yeni yönetmelikte, "standart nitelikli ticari krediler", "standart nitelikli küçük ve orta büyüklükteki işletme kredileri ve transit ticarete, ihracata, ihracat sayılan satış ve teslimlere ve Döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlere yönelik olarak kullandırılan standart nitelikli krediler", "diğer standart nitelikli krediler", "yakın izlemedeki ticari krediler ve küçük ve orta büyüklükteki işletme kredileri" ile "diğer yakın izlemedeki krediler" için uygulanacak genel karşılık oranlarına yer verildi.

Taslağa göre, yeni yönetmelik 1 Ocak 2017'den itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

AA