Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Mülki idare amirleri, temel kamu görevlerinin ifası, temel kamu hizmetlerinin etkin sunumu ya da kamu düzeninin sağlanmasının teminine yönelik acil ihtiyaç halinde, tecrübe, bilgi ve liyakatlerinden yararlanılmak üzere atanmaları gereken grup hizmetinden daha alt grup hizmetlerindeki görevlere atanabilecek.

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunda 28 Kasım 2016'da kararlaştırılan "Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik", yürürlüğe girdi.

Buna göre, 24.6.1986 tarihli ve 86/10782 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliği"nin 14'üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "F.E fıkrasında" ibaresi "Birinci fıkranın (E) bendinde" şeklinde değiştirildi.

Ayrıca aynı maddeye şu fıkra eklendi:

"Temel kamu görevlerinin ifasını veya temel kamu hizmetlerinin etkin sunumunu ya da kamu düzeninin sağlanmasını temine yönelik olarak acil ihtiyacın varlığı ve bu ihtiyacın hiçbir suretle bu maddede belirtilen usullerle giderilemeyeceğinin değerlendirilmesi halinde, meslek mensupları tecrübe, bilgi ve liyakatlerinden yararlanılmak üzere atanmaları gereken grup hizmetinden daha alt grup hizmetlerindeki görevlere atanabilir. Bu fıkra uyarınca yapılan atamalar, meslek mensuplarının normal şartlarda atanacakları grup hizmetlerinden sayılır ve toplamda beş yılı geçemez. Bu fıkra çerçevesinde yapılan atamalarda, bu yönetmeliğin 7'nci maddesinde belirtilen coğrafi bölge hizmet süreleri ile 22'nci maddesinde belirtilen en az iki yıl hizmet görmek mecburiyeti göz önünde bulundurulmaz."

HT