Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Enerjisa, evlerde enerji tasarrufu yapılması ve enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, "Enerjini Koru" sloganıyla tasarruf kampanyası başlattı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Enerjisa'nın kaynakların verimli şekilde kullanılmasını desteklemeyi hedeflediği için başlattığı "Enerjini Koru" kampanyası ile enerji tasarrufunun halkın gündeminde yer almasını sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler, sürdürülebilir bir gelecek için ülkeye ve hane halkına fayda sağlayacak çalışmalarını çeşitlendireceklerini aktardı.

Enerji verimliliğinin bilinçli bir şekilde yönetildiği durumda Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasının destekleneceğinin altını çizen Zaimler, “Enerjisa olarak, Türkiye’nin en önemli konularından biri olan enerji verimliliği alanında, sahip olduğumuz birikim ve sorumluluk bilinciyle yol gösterici olmayı hedefliyoruz. Bu yaklaşımla çıktığımız yolda, bağımsız şirketler tarafından yapılan araştırmaları inceledik. Araştırma sonuçlarına göre halkımızın yüzde 50’sinin gündeminde elektrik tasarrufu alışkanlığı bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Zaimler, halkın diğer yarısının ise tasarruf konusunda adım atmak istediğini, ancak ne yapabileceğini tam olarak bilmediğini vurgulayarak, "Oysa ki hane halkının yıllık enerji tüketiminden sağlanabilecek yüzde 1’lik yani 600 bin megavat saatlik tasarruf, yaklaşık 130 milyon lira katma değer anlamına geliyor. Tüm bu gerçeklerden yola çıkarak toplumumuzda kalıcı bir davranış değişikliği oluşturmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

HT