Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, en fazla temettü ödemesi yapan hisse senetlerinin aşağı çekmesiyle üç ay içerisinde gerçekleştirdikleri ilk aylık kazançlarının ardından geriledi. 

Nestle SA ve Unilever'in de içerisinde bulunduğu temel tüketici ürünü şirketleri, artan tahvil faizlerinin hisse senedi gelirlerini daha az çekici hale getirmesiyle Stoxx Europe 600 Endeksi'nin kayıplarına en çok katkıda bulunanlar oldu. Enerji hisseleri göstergesi, OPEC üyelerinin dün petrol üretimini kısma konusunda anlaşmaya varmalarının ardından, Haziran'dan bu yana olan en büyük arka arkaya kazançlarını sergiledi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7'lik kayıplarının ardından kapanışta yüzde 0.3 daha geriledi. Gösterge, OPEC'in dün anlaşmaya varmasının ardından yükselmesine rağmen, haftalık kayıplarına yönelmiş durumda. Traderlar, Pazar günü İtalya'da yapılacak referandumu ve Aralık ayında gerçekleşecek diğer ekonomik ve politik olayları bekliyor. Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi yayınlanacak. Ayın ilerleyen kısımlarında da Avrupa ve ABD merkez bankası toplantıları gerçekleşecek. 

Londra'da City Index piyasa analisti Ken Odeluga, "Referandum öncesi yatırımcılar kaygılı" dedi ve "Şu an herkes Avrupa'ya odaklanmış durumda ve sonuç olumsuz olursa daha çok hisse senedi satışı gerçekleşebilir" diye konuştu.