Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:31'de güncellendi)

Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin işgücü piyasasında görünümün karışık olduğunu işaret etmesiyle hazine tahvilleri yükseldi, dolar düştü ve hisseler dalgalandı. Yatırımcılar ise Fed'in faiz oranlarını artırma planlarını değerlendiriyor. 

ABD devlet tahvili getirileri üç ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. S&P 500 Endeksi, iki haftanın en düşük seviyesinin etrafında gezindi ve dolar, büyük paralar karşısında değer kaybetti. Brent petrolü, OPEC'in sekiz yıl içerisinde ilk kez petrol üretimini kısma konusunda anlaşmaya varmasının ardından 2009'dan bu yana olan en büyük yükselişine yöneldi. Altın vadeli kontratları, yaklaşan İtalyan referandumunun getirdiği politik belirsizliğe bağlı olarak dört seans içerisinde ilk kez kazanç sağladı.

ABD işe alımları Kasım'da artarken, işsizlik oranı ise dokuz yılın en düşük seviyesine indi. İşgücüne katılım oranındaki düşüş ve maaşlardaki beklenmedik azalma, işgücü piyasasında görünümün karışık olduğu işaretlerini verdi.

MSCI küresel hisse senedi göstergesi, New York saatiyle 13:43'te yüzde 0.1'den az geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.3 geriledi.

10 yıl vadeli hazine tahvili getirileri, Perşembe günü 2015 Haziran'ından bu yana olan en yüksek seviyesine gelmesinin ardından 8 baz puan düşerek yüzde 2.37'ye geldi. 

(22:31'de güncellendi)