Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder tahvil fon yöneticisi Bill Gross, Trump rallisini ve Trump'ın başkan seçilmesinin yönlendirdiği büyüme beklentilerini satın almıyor.

Gross, Perşembe günü e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, yeni başkan Donald Trump'ın ekonomi ekibinin Hazine Bakan adayı Steven Mnuchin liderliğinde şekillenmesi ile birlikte, vaat edilen vergi indirimleri, altyapı harcamaları ve deregülasyonun daha hızlı büyümeye yol açacağı beklentilerine yol açarak yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini kaydetti. Gross, böyle bir mali teşviğin faydalarının muhtemelen geçici olacağını kaydetti.

Gross, gelecekteki büyümenin verimliliğin bir fonksiyonu olduğunu ve bunun son birkaç yıldır yatay seyrettiğini ve hızlanma konusunda fazla umut vermediğini sözlerine ekledi.

Gross, "Güçlü dolar ve yaşlanan nüfus, ticaret politikalarının küresellikten uzaklaşması ve şimdi yüksek faize sahip nereseyse tüm ülkelerde hızlanan borç/GSYİH rasyosunu gibi yapısal sorunların devam etmesi, verimliliğin yıllık yüzde 1 büyüme oranında ve GSYİH büyümesinin yüzde 2'de kalmasına neden oluyor" dedi.