Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Capital Dergisi'nin düzenlediği Ceo Club toplantısında, Holding CEO'ları 2016'da yaşananları ve 2017 beklentilerini anlattı.

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "2016'da yatırımları istediğimiz kadar yapamadık" derken, Holding satışlarının 2016'da dolar cinsinden yüzde 4 arttığını, yatırımların ise 250 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, 2016'da Holding cirosunun Türk lirası bazında yüzde 22 artışla 18 milyar TL'ye ulaşacağını söyledi. Akhan, Galataport projesinin 2019'un ilk çeyreğinde operasyonel olmasını beklerken, Holding bünyesinde operasyon gösteren otel sayısının 3 yıl içerisinde 26'ya yükseleceğini söyledi.

Akhan, "2017'nin daha iyi geçeceğine inanıyorum" dedi.

Pladis MENA ve Türkiye CEO'su Mehmet Tütüncü, Pladis'in 3.2 milyar dolarlık büyüklüğü temsil ettiğini söylerken, Yıldız Holding'in bu yılı çift haneli büyüme oranıyla kapatacağını açıkladı. 

Tütüncü, 2017'ye ilişkin en büyük riskin döviz kuru olacağını söyledi ve "Sanayiciler için kurlar en büyük belirsizlik kaynağı olmaya devam ediyor" dedi.

Tütüncü, pladis için 2020'ye kadar 5 milyar TL yatırım hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 2016'da 9 ayda 3 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını, Temsa'nın Aselsan ile ortak elektrikli otobüs üretmeye başlayacağını söyledi.

Kurtul, Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 3-3.5 büyüyeceğini, enflasyonun ise yüzde 8-9 seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Kurtul, "2017'de büyüme biraz daha zor olacak" şeklinde konuştu.

Kurtul, Sabancı Holding portföyündeki tüm şirketlerin halka arzını hedeflediklerini, Enerjisa'nın halka arzı üzerinde çalıştıklarını ancak kesin bir zaman veremeyeceğini söyledi.

Kurtul, Sabancı Holding cirosunun yüzde 25 artışla 25.5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti.

Kurtul ayrıca, Carrefoursa'dan çıkma planlarının bulunmadığını ancak Carrefoursa bünyesindeki bazı mülklerin satılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, 2016'da 450 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve Vestel'in 2016 hedeflerini yakaladığını açıkladı. Yüngül, İsrail'deki enerji işini büyütmeyi amaçladıklarını da kaydetti.

Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, "2017'de bilanço yönetimi çok önemli olacak" derken, bütçe planlamasını dolar kurunu 3.25 öngörerek yaptıklarını ancak şimdi revizyon yapacaklarını söyledi.