Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Bloomberg HT'ye kurda son yaşanan dalgalanmayı değerlendirdi.

Öncelikle Türkiye'yle ilgili algının iyileşmesi gerektiğini söyleyen Salar TL varlıkların uzun vadede değer kazanacağını belirtti. Salar, "Dövizin arz tarafında likidite eksikliği var..Büyük resme baktığımızda likidite oluşturulması lazım. Ama burada en büyük problem Türkiye algısının iyileştirilmesi lazım. Algının iyileşmesi insanları tekrar TL'ye geçiş konusunda motive edecektir." dedi.

Merkez'in döviz likiditesi sağlaması veya faiz artışının tek başına yeterli olmayacağını belirten Salar, "son dönemde piyasa dostu açıklamaya hasret kaldık. Biraz ortamın yumuşatılması lazım, sonrasında Merkez'in alacağı aksiyon etkili olacaktır. Türkiye bu kadar kötü fiyatlanmayı hak etmiyor.

Şu anda algı ağırlıklı negatif, kurda daha yukarısını görmememiz için elimizde veri yok. Ama ben orta uzun vadede kesinlikle TL varlıkların dövize karşı değer kazanacağını düşünüyorum." dedi.

FED VE DOLAR BEKLENTİSİ

Berenberg ekonomisti Florian Hense Bloomberg HT'ye bugünkü tarım dışı istihdam verisinin beklentiden daha güçlü gelebileceğini, bu durumda doların bir miktar daha güçlenebileceğini söyledi.

Hense "Bugün güçlü bir istihdam verisi bekliyoruz. Fed kararı da buna gore şekillenecektir. Beklentiyi aşan bir veriyle Fed'in toplantısına kadar dolarda daha fazla güçlenme olabilir. dedi.

Hense Fed'in faiz artış zamanlamasına dair ise, "Aralık'ta faiz artışı kesinleşmiş görünüyor, gelecek yıl da 3 faiz artışı olabilir" değerlendirmesini yaptı.