Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, yatırımcılar Pazar günü yapılacak İtalyan referandumunu beklerken Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin ekonomi hakkında karışık bir görünüm vermesiyle kayıplarını genişletti.

Banka ve maden hisseleri, Trump'ın başkanlık zaferinin ardından ekonomik büyümenin güçleneceği beklentileriyle gelen yukarı yönlü hareketlere karşın endüstri grupları içerisinde en büyük kayıpları gerçekleştirenler oldu. Temel tüketici ürünleri, kamu hizmetleri ve gayrimenkul hisseleri ABD başkanlık seçimleri sonrası yükselişini sürdürdü. Stoxx Europe 600 Endeksi, kapanışta yüzde 0.4 geriledi. Toplam işlem hacmi ise 30 günlük ortalamanın altındaydı. 

Paris'te Cogefi Gestion fon yöneticisi Barthelemy Debray, "Yapılacak İtalyan referandumunun her ne kadar riskli, öngörülebilir ve bir dereceye kadar fiyatlandığını bilsem de, sonuçlar hakkında daha az endişeliyim" dedi ve "Bütün politik olaylar bittikten sonra döngüsel rotasyona bağlı bir yükseliş beklentisi içerisindeyim" diye konuştu.