Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığına emekli beyin cerrahı Ben Carson'ı aday gösterdi.

ABD Başkanlığına seçilen Trump, New York'ta yakın çalışma ekibiyle yeni kabinesini oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Geçiş ekibinden yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın Konut ve Kentsel Dönüşüm Bakanlığı için yakından tanıdığı Carson'ı aday göstereceği bildirildi.

Açıklamada, Trump'ın "parlak bir zeka' olarak nitelendirdiği Carson'ın toplumdaki aileleri güçlendirmek isteyen tutkulu biri olduğu kaydedildi.

Trump'ın ABD'nin geleceği hakkındaki iyimserliği paylaşan Carson için "O bir zorlu bir rakip ve asla pes etmeyen biri" ifadesine yer verildi.

Carson da "Trump yönetiminde ülkemize hizmet etme fırsatını kabul etmekten onur duyuyorum." açıklamasında bulundu.

Ben Carson, Trump'ın şu ana kadar kabinesi için açıkladığı isimlerin arasındaki tek siyahi kökenli kişi olarak dikkati çekiyor.

Emekli beyin cerrahı olan Carson'ın, devlet yönetimi tecrübesi bulunmuyor. Dolayısıyla Carson'ın Kongre'de adaylığının onaylanma sürecinde bazı Cumhuriyetçilerin dahi Carson'ın aleyhinde oy kullanabileceği belirtiliyor.

Carson, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylığı için yarışmış, yarıştan çekildikten sonra da Trump'ı desteklediğini açıklayan ilk isimlerden olmuştu. Trump'ı "Sessiz halkların sesi" olarak tanımlayan Carson'ın adı sağlık ve eğitim bakanlıkları için de geçmişti.

AA