Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 6 Aralık Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak.

- Erdoğan ve Talon, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın açıklaması yapacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Talon onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/16.30/16.45/17.45/18.45/19.30)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile görüşecek.

(TBMM/11.30)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'da resmi temaslarda bulunacak.

(Moskova)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, babası vefat eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya taziye ziyaretinde bulunacak.

(Diyarbakır)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Grand Ankara Otel'de düzenlenecek Anadolu Medya Ödülleri törenine katılacak.

(Ankara/20.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yapacak.

(Ankara/09.20)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin Valiliği'ndeki "Koordinasyon Toplantısı"na katılacak. Nusaybin Kaymakamlığında muhtarlar, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'nin açılışına iştirak edecek, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Mardin/10.00-14.30)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Nüfus Etütleri Enstitüsünde yapılacak "Ulusal Hastalık Yükü Çalışması 2013 Sonuç Duyuru Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/09.30)

5-TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi̇, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Kamu Denetçi̇li̇ği̇ Kurumu, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterli̇ği̇, Di̇yanet İşleri̇ Başkanlığı, RTÜK , Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Hazi̇ne Müsteşarlığının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "2017 Yılında Para ve Kur Politikası" konulu toplantıda sunum yapacak.

(Ankara/10.30)

2- TÜİK, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin işgücü maliyet endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşecek.

(Brüksel)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelecek.

(Brüksel)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Suriye'de Beşşar Esed rejimi kuşatmasındaki Halep'te yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

5- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA