Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partili milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Yıldırım, basına kapalı toplantıda yeni Anayasa süreci ve bütçe konusunda bir konuşma yaptı.

Yıldırım, Anayasa değişiklik taslağı ile ilgili olarak bilgi verirken, yedek milletvekilliğinin getirilmesini önerdiklerini söyledi. Yıldırım’ın “Herkesin yedeği vardır. Benim de” esprisini yaptığı öğrenildi. Seçilme yaşının da 18’e indirilmesini düşündüklerini anlatan Yıldırım’ın, dün çıktığı Rusya ziyaretini hatırlatarak, “Dönüşümüze biter” dediği kaydedildi. Yıldırım’ın perşembe veya cuma gününü işaret ettiği belirtildi.

Mevcut Anayasa’da seçilmek için en az 25 yaşında olmak gerekiyor. Yıldırım daha önce MHP ve CHP ile uzlaşmaya varılan yargı temelli Anayasa değişikliği paketi içindeki askeri yargının lağvedilmesini öngören düzenlemenin de Anayasa değişiklik teklifinde yer alacağını söyledi.

Başbakan, Anayasa değişikliğinin geçmesinin ardından 2019’a kadar uyum sürecinin yaşanacağını kaydederek, MHP ile yürütülen süreci anlattı. Pürüzlerin aşılacağına inandığını kaydeden Yıldırım’ın, “Tam bitti diyoruz. Küçük bir şey çıkıyor. O nedenle süreç uzuyor” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Yıldırım, Anayasa değişikliğinin TBMM’den geçmesi durumunda referanduma gidileceğini anımsatırken, AK Parti kongrelerinin de referandumdan sonra yapılmaya başlanacağını vurguladı. Başbakan Yıldırım, Meclis’te, Anayasa teklifine imza atıp atmadığı sorulduğunda ise “Düşünüyorum” esprisini yaptı.

HABERTÜRK