Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Commerzbank AG, dünyanın 2017 yılında Donald Trump'tan Brexit görüşmelerine kadar gizli tuzaklar içeren risklerle dolu olacağını düşünüyor. Bankaya göre bu durum, değerli metali destekleyebilir ve yatırımcılar güçlü dolar ile yaşamayı öğrenirken artan talebi teşvik edebilir.

Aralarında Eugen Weinberg ve Carsten Fritsch'in de bulunduğu Commerzbank analistlerinin kaleme aldığı bir rapora göre altın fiyatları 2017'nin son çeyreğinde onz başına 1,300 dolar ve 2018'de 1,400 dolar seviyesine tırmanabilir. Banka, Asyalı tüketicilerin artan talebi ve düşük reel faizler nedeniyle, ABD'den Çin'e küresel belirsizliklerin altında oluşturduğu yukarı yönlü potansiyelle birlikte, değerli metalde yükseliş bekliyor.

Weinberg, “Sayısız belirsizlik piyasalarda riskten kaçışta yeni bir artışı her an tetikleyebilir” dedi. Bankaya göre bu belirsizlikler, Trump'ın Çin ile ticari bir mücadeleye girmek gibi kararları, Acvrupa'daki seçimlerden kaynaklanan belirsizlikler, İtalyan bankacılık sisteminin piyasa istikrarı üzerinde oluşturduğu riskler olabilir.