Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Aralık Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.(Ankara/16.00/14.30/13.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilecek "Halep’te İnsanlık Ölmesin" kampanyasının tanıtım toplantısına katılacak.

- Düzce Üniversitesi akademik yıl açılış törenine iştirak edecek Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gecesi programına katılacak.

(Ankara/10.00/Düzce/14.00/19.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında alınan bilgisayarların şehit yakınlarına dağıtımı törenine iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde Bakanlık ve Anadolu Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin İlk Yerli Zeka Ölçeği tanıtım toplantısına katılacak.

(İstanbul/14.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in Çay ilçesindeki cenaze törenine iştirak edecek.

(Afyonkarahisar/14.00)

5- TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile BDDK ve SPK'nin 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye İnovasyon Haftası'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- TÜİK, ekim ayı perakende satış hacmi ve sanayi üretim endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dönem başkanlığını Almanya'nın yaptığı 23. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısına iştirak edecek.

(Hamburg)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Çukurova'da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi" açılış programına katılacak, AB ülkelerinin büyükelçileri onuruna akşam yemeği verecek.

(Adana/14.30/20.00)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin kuşatmada tuttukları doğu Halep'e saldırıları ve ülke içindeki diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

5- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA