Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dövizini bozdur çağrısı ve gelişen ülkelerdeki olumlu havanın etkisiyle gün içinde 3.35'in altına indi, ardından yeniden yükselişe geçti.

Dolar/TL gün içinde en düşük 3.3410 seviyesini görmesinin ardından Başbakan Yıldırım'ın EKK kararlarını açıkladığı saatlerde 3.49'a kadar yükseldi.

Türk Lirası, dün ve Salı günü gelişen piyasa para birimleri arasında en fazla değerlenen para birimi olmuştu. Türk Lirası bugün erken saatlerde gelişen piyasalar arasındaki en iyi performansı kaydetmesinin ardından kazancını tersine çevirdi ve Güney Afrika randından sonra en çok düşen para birimi oldu. 





KALICI GERİ ÇEKİLME İÇİN...

Saxo Capital Menkul Değerler Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy Bloomberght.com'a "Kalıcı bir geri çekilme için global şartların gelişen ülke lehine gelişmesi ve içeride dengelerin korunması çok daha önemli olacaktır..." değerlendirmesini yaptı. Paksoy, "Bundan sonraki süreçte FED 'in kritik aralık ayı toplantısı öncesi ve sonrası Dolar Endeksi'nin seyri oldukça önemli olacaktır...İçerde ise TCMB ve Hükümetin yapısal önlemlerdeki kararlılığı yanında kredi derecelendirme kuruluşlarının yaklaşımı ve  mevcut siyasi süreç yakından izlenecektir." yorumunu yaptı.

SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK %3.7, YILLIK %2 ARTTI

TÜİK verilerine göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 3,7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artış gösterdi. Uzmanlar verinin daha dengeli bir son çeyrek büyümesine işaret ettiğini belirtiyor.