Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) öğrenci yurtlarına yönelik soruşturması kapsamında Ankara merkezli 20 ilde düzenlenen operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 136 kişiden 35'i gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin yönetim kadrosu ve kurucu temsilcilerine yönelik operasyon başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 20 ilde gerçekleştirilen operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 45'i kadın 136 şüpheliden 35'i gözaltına alındı. Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Şüphelilerden birinin ABD'de bulunduğu tespit edildi.

Şüphelilerden, 70'inin telefonunda FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock programının yüklü olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin, 667 sayılı KHK ile FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı ve irtibatı belirlenerek kapatılan Ankara'daki 29 özel öğrenci yurdunun kurucuları, yöneticileri ve bağlı bulundukları şirketlerin ortakları oldukları öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı alınanların 30'unun şirket yöneticisi, 28'inin kurum temsilcisi ve 56'sının müdür pozisyonunda bulunduğu belirtildi.

Polisin operasyon düzenlediği şirketler arasında Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ, Başak Grup Eğitim Ltd. Şti, Eksen AŞ. ve Sena Ltd. Şti de bulunuyor. Operasyon düzenlenen FETÖ'nün yurtları arasında İffet Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, İhtiyat Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Temkin Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, isimleriyle dikkat çekiyor.

AA