Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Burada iki kesim var. Hükümet'le 3 taraf var. Bir taraf çalışan kesim, asgari ücret iyi noktada olsun istiyor. İşveren diğer tarafta, asgari ücrette çok ciddi artış oldu, ciddi bir yük getirdi, önümüzdeki 2 yıl telafi edilsin, sabit kalsın diyen taraf. Hükümeti ilgilendiren kısım ise üretim, ihracat ve ekonominin daha iyiye gidebilmesi önemli" dedi.

Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz yıla baktığımızda Rusya krizi, 15 Temmuz'un getirdiği olağanüstü durum ekonominin daha iyi noktaya gelmesi adına temkinli. Ama her iki tarafın istekleri de baz alınacak. Salı günü başladık görüşmelerde 3. gün. Pazar, pazartesi itibariyle devam edecek görüşmeler. 2-3 hafta içinde her iki tarafın da rıza göstereceği sonuca götürmeye çalışacağız" dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, "Sıfır zam değil. Türkiye ekonomi hayatının gelenekleri, evet talep sıfır taleptir ama güçlü bir sanayimiz var. Çalışanın motivasyonu adına fedakarlık yapılacaktır"şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, "Görüşmeler çerçevesinde işverene destek de değerlendirilecek. Başbakanımızın ekonomi ile ilgili kararların sonucunda oran şu olur rakam bu olur, önümüzdeki süreçte yani asgari ücret rakamı da belli olunca belirlenir" dedi.

Müezzinoğlu, "Birçok farklı projelerde en çok istihdam arzusunda bulunduğumuz kitle kadınlarımız ve çocuklarımız. Üniversite öğrencilerimizin öğrencilik döneminde de part-time çalışmalar sağlamaya çalışıyoruz. Asgari ücret altında gençlerin istihdamı tartışılabilir. O tarafta olduğumu söyleyemem" dedi.