Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eldeki Dövizlerin TL veya altına çevrilmesi çağrısının altın satışlarına ciddi ivme kazandırdığını, bu hareketliliği sektör olarak Türkiyenin her il ve ilçesinde gördüklerini bildirdi.

İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğanın eldeki dövizlerin TL veya altına çevrilmesi çağrısının Kapalıçarşı ve kuyumculuk sektörüne hareket getirdiğini belirtti.

Alışverişteki bu canlılığı yerinde görmek amacıyla bugün İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ile Kapalıçarşıya gittiklerini anlatan İşler, gözle görülür bir canlılık ve hareketlenme gözlemlediklerini ifade etti.

İşler, Cumhurbaşkanı Erdoğanın çağrısının, satışlara ciddi bir ivme kazandırdığını vurgulayarak, "Bu hareketliliği sektör olarak Türkiyenin her il ve ilçesinde görüyoruz. Türkiyede faaliyet gösteren kuyumcu oda ve dernekleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Alışverişteki canlanmayı onlar da teyit ediyor. Kahraman halkımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 15 Temmuzdan sonra ikinci kez devreye girdi ve deyim yerindeyse tarih yazıyor. Ellerindeki dolarları bozarak birikimlerini altına çeviriyor." değerlendirmelerini yaptı.

"Tüm kuyumcular, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı"

Norayr İşler, Türkiyedeki tüm kuyumcuların vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tüm kuyumcu mağazalarında alışveriş şenliği yaşanıyor. Bu tarihi çağrı sektörümüze nefes aldırdı. Türkiyede her şeyden önce millet var. Karşınızda duyarlı bir millet varsa dövizin artmasının olumsuz etkileri sabun köpüğü gibi kısa süreli ve geçici olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek bir sözüyle bugün dolar 3,35lere geriledi. Türkiyeye inanın. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık, bölgesinde sözü dinlenen, dünyanın önde gelen bir süper gücüdür. Yakın zamanda bu gerçeği herkes görecektir. Türkiyenin önü açıktır. Geleceğimiz parlaktır. Hiç kimse korkmasın ve çekinmesin. Dinamik bir ülke var."

İşler, Türkiyenin 81 ilindeki oda ve dernek başkanlarıyla 2023 hedefleri doğrultusunda devlete ve millete daha büyük katkı sağlamak amacıyla Türkiye Kuyumcular Birliğini kurma yolunda olduklarını, bu birlik kurulana kadar liderliğini İstanbulun yürüttüğünü bildirdi.

İKO Başkanı İşler, tüm oda ve dernek başkanları adına Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkürlerini de iletti.