Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, güvenlik noktasında, terör örgütlerine karşı operasyonların yapılması noktasında, ciddi bir konsept değişikliğine gitti, yani biz olayların arkasından değil, önünden gitmeye başladık. Taarruz ediyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırımın, Rusya ziyareti sırasında medya temsilcileriyle gerçekleştirdiği sohbet toplantısının görüntüleri paylaşıldı.

Toplantıda soruları yanıtlayan Yıldırım, Suriyede yaşanan gelişmelere ilişkin, "Bu konuda ne gerekiyorsa o çalışmayı yapıyoruz. Bu konuda özellikle Rusyanın rejim üzerinde inisiyatifini daha fazla hissettirmesi gerektiğini ifade ettim." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Türkiyenin Suriyedeki duruşunun, bir yandan DEAŞa, YPGye ve PYD uzantılarına karşı, Türkiyenin güvenliğini sağlamayı diğer yandan ise terör örgütü PYDnin doğudan ve batıdan birleşmesinin önüne geçmeyi hedeflediğini vurguladı.

Yaşanan tatsız olayın ardından, Türkiye ile Rusya arasında normalleşme süreci başladığını anlatan Yıldırım, "Bu çok güzel bir gelişme. Bunun tabii mimarı Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Putindir. Her şey aslında 15 Temmuzdan sonra hız kazandı. 15 Temmuzda Rusya, darbeye karşı çok net bir duruş sergiledi. Ondan sonra buluşma gerçekleşti ağustosta, sonra ekimde Putin ziyaret etti ve normalleşme süreci hızla devam etti." ifadesini kullandı.

"Taarruz ediyoruz"

Başbakan Yıldırım, Türkiye-Rusya ilişkilerine yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

"24 Kasım öncesine döneceksek eğer, ortaya koyduğumuz enerji alanında karşılıklı yatırımların artırılması... 100 milyar dolar hedef vardı. 100 milyar hedef var dediğiniz şeyde bir yıl içerisinde yüzde 40 gerilemişiz. 30 milyardan düşmüşüz 12,5 milyara. Hatta daha ötesi, Uçak krizi öncesinden daha ileri götürelim. diyorlar. Tamam götürelim. Turizm biraz daha hızlı gelişecek gibi gözüküyor. Ona da tabi basın toplantısında güvenlik problemi gibi bir şey söylediler, onu da dedik, terör her ülke için tehdittir, güvenli bir ülke yok eğer öyle bakarsak. Tabi ki tedbirler alınacak, istihbarat paylaşımı yapılacak. Türkiye, güvenlik noktasında, terör örgütlerine karşı operasyonların yapılması noktasında, ciddi bir konsept değişikliğine gitti, yani biz olayların arkasından değil, önünden gitmeye başladık. Taarruz ediyoruz."

 

AA