Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 9 Aralık Cuma

- Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek, Sheraton Oteli'nde düzenlenecek Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'na katılacak.

(Ankara/10.45/11.15/12.00)

- Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin son yolculuğuna uğurlanıyor

- Vefat eden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin için TBMM'de tören düzenlenecek. Sezgin'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Devlet Mezarlığı'nda defnedilecek.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin için Mecliste düzenlenecek törene katılacak.

(TBMM/11.00/12.48/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Barida Otel'deki "Isparta İl Değerlendirme Toplantısı" ile Süleyman Demirel Üniversitesi Konferans Salonunda yapılacak "İş Dünya Kayıtsız Kalmıyor" projesinin açılış toplantısına katılacak, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Isparta/09.00-14.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , Menderes Tekstil-Arge Merkezi açılışına katılacak, Rıza Akça Sitesi Toplu Tapu Teslim Töreni'nde yer alacak.

(Denizli/10.00/11.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulunun "Mesleki Eğitimdeki Yenilikler" konulu toplantısına katılacak, Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılış töreninde yer alacak.

(İstanbul/11.00/15.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

5- TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne çalışma ziyaretinde bulunacak.

(İstanbul)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci TOBB ve ABD Ticaret Odasının toplantısına katılacak.

(Ankara/17.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Filyos Limanı temel atma törenine katılacak.

(Zonguldak/14.30)

3- TÜİK, kasım ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin kuşatmada tuttukları doğu Halep'e saldırıları ve ülke içindeki diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

3- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA