Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün erken saatlerde kademeli olarak 3.34 seviyelerine kadar geri çekilen Dolar/TL öğle saatlerinden itibaren sert yükseliş kaydetmişti. Kur, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ekonomi Koordinasyon Kararları'nı (EKK) açıkladığı sırada 3.50 sınırına dayanmıştı.

Dolar haftanın son işlem gününe 3.4460 liradan başlamasının ardından 3.48'li seviyelere yükseldi. Sabah saatlerinde 3.64'lü seviyelerde seyreden euro ise 3.67'yi aştı. TL bugün gelişen piyasalarda en çok değer kaybeden para birimi oldu.



Bugün yurtiçinde kritik bir veri akışı bulunmuyor. ABD'de toptan eşya stokları ve Michigan Tüketici Güveni verisi izlenecek. Yurtiçinde yeni anayasa başta olmak üzere siyasi gelişmeler de piyasalarca takip edilecek.

AMB VE EKK KARARLARI

Avrupa Merkez Bankası dün faizleri değiştirmezken varlık alım programını Aralık 2017'ye uzattı. Banka Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere varlık alım miktarını ise 80 milyar eurodan 60 milyar euroya düşürdüğinü açıkladı.



Başbakan Yıldırım dün EKK kararlarını açıkladı. Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, kararların kısa vadede ekonomiye etki edecek proaktif önlemler değil, daha çok orta ve uzun vadede büyüme sağlayacak önlemler olduğunu söyledi. Piyasa reaksiyonunun da bu nedenle olumsuz olduğunu belirtti.