Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin düzenlediği 5. Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak İnovasyon Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak her alanda inovasyonu hayata geçirmeliyiz ifadesinde bulunurken 'Yeni jenerasyon yeni Türkiye'ye yön verecektir. Kim sizi inandığınız yoldan çevirmeye çalışırsa çalışsın sakın kulak asmayın' dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından notlar;

* Türkiye'deki ekonomik ve siyasi iklim çok farklı iklimlerden geçti. Bunu en son 15 Temmuz'da yaşadık. İçeride ve dışarıda paha biçilemez bir tecrübe edindik. Ben genç nesle seslenmek istiyorum. Günümüzün en büyük güzelliği bilgiye erişimdeki kolaylıksa, zorluğu ise bilginin doğruluğu. Her konuda her şeyi biliyoruz. 

* Bugünü ve yarını çok doğru okumamız lazım. Türkiye yeni paylaşımların yapıldığı, yeni güç merkezlerinin oluştuğu yüzyılda büyük bir mücadele içinde. Burada 15 Temmuz'da da yaşadığımız gibi öncelikli varolma mücadelesi. Pazar kapma mücadelesinde ayakta kalabilmek için çok güçlü olmamız lazım. Bunun için de çok çalışmamız lazım. Her alanda inovasyonu hayata geçirmeliyiz.

* Doğu coğrafyası her geçen gün çok daha fazla karşımıza çıkıyor. En güçlü iki ekonomi, bu benim şahsi fikrim değil, 10 yıl içinde Çin ve Hindistan'ın gayrisafi milli hasıla toplamı G7 ülkelerini geçiyor. İki ülke dünyanın yarısı olacak ülke. G7'yi geçecek diyorsak burada başka bir şey var. Gaz merkezli bir siyasetin yer aldığı süreçte çok farklı bir yüzyılla karşı karşıyayız. Bu yüzyıl geçtiğimiz yüzyılda çok daha farklı bir noktaya gidiyor.

* Gençler hep büyüklerin onu anlamadığını söyler. Babaannem derdi ki bunlar sıkıntı çekmedi, babama baksanız bunlar sıkıntı çekmedi der. Önemli eleştirilerden bir tanesi çok dağınık olduğunuz, çok çalışmadığınız yönünde olur, bunlara kulak asmayın. Bu nesle tespit noktasında söylediğim şu, son yüzyıla baktığımızda 2000 sonrası jenerasyon son yüzyılın en kritik nesli. Bu yüzyıl içinde bu bölgenin çok kritik dönemlerin içinde Türkiye için en kritik nesil olduğunu düşünüyorum. Kim sizi inandığınız yoldan çevirmeye çalışırsa çalışsın. Yurtdışı varsa sizin özgüveninizi kırmaya çalışırsa çalışsın sakın kulak asmayın. Önce milletinizi, sonra kendinizi sonra Rabb'ınızı biliyorsanız sakın kulak asmayın.

* Öyle bir ecdadın torunlarıyız ki modern ilimlerin temelini atan bilim insanları yetiştirmiş. İnsan haklarının uygulanmadığı dönemde hayvanların günün hangi saatte ne kadar yük taşıması gerektiğini, bitkilere canlıların diğer türlerine nasıl sorumlulukla hareket edilmesi gerektiğine aslımızı bileceğiz. Dünyaya nizam vermiş bir kültürün devamıysak eğer bunun üzerine oturtacağız. Bir ve beraber olursanız sizi kimse yıkamaz. Bunun en güzel örneği 15 Temmuz.

* Yeni jenerasyon yeni Türkiye'ye yön verecektir. Kim sizi inandığınız yoldan çevirmeye çalışırsa çalışsın sakın kulak asmayın. Birileri gibi iq'su yüksek ama ülkemize ihanet eden sürece ulaşmadan ülkemizi en üst mertebeye koyarak bu milli duruşun bu topraklardan olmak. Bu topraklara bağlılık duyarak akıl terini de yoğurarak bu farkı oluşturmak lazım. Artık sistem ve düzen başka türlü işliyor. Siyasi kültürel altyapıdaki gelişmeler bizi bir noktaya taşıyor birileri istese de istemese de. Biz artık senaryoları uygulamayacağız. Biz bu ülkenin menfaatlari neyi gerektiriyorsa öyle hareket edeceğiz.

* Siyasetçi ve siyasi profil konuşur da konuşur, uzatır da uzatır. Tadında bırakmak lazım. Kısa orta makbul konuşmaların iyi olduğunu düşünüyorum. İnovasyon haftası vesilesiyle size zenginlikler katmasını diliyorum.

HT