Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Muhtar Kent, 1 Mayıs'ta Coca-Cola'daki CEO'luk görevini bırakacak. Kent, Coca-Cola'da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam edecek. Muhtar Kent'in 2008 yılından bu yana görev yaptığı CEO'luk koltuğuna 1 Mayıs'tan itibaren şirket Başkanı ve COO'su James Quincey getirilecek.

Coca-Cola'nın hissedarlarından biri olan Berkshire Hathaway'in sahibi ABD'li milyarder Warren Buffett, Muhtar Kent'in CEO'luk görevinden ayrılmasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Kent, son 8 yılda mükemmel bir yönetim gösterdi." 

Şirketin uzun dönemli büyümesini yönetmek için üst yönetimdeki devir teslimini çok iyi planlanmak gerektiğini ifade eden Kent, “İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca, yöneticilerin görev değişiklikleri konularında, Yönetim Geliştirme Komitesi ve Yönetim Kurulu’yla birlikte çalıştım. James Quincey’nin şirketimizin yeni CEO’su olarak göreve hazır olduğuna ve tüm Coca-Cola Sistemi için en doğru isim olduğuna inanıyoruz” dedi. 

MUHTAR KENT KİMDİR?

Babası Necdet Kent dönemin New York Başkonsolosuydu. Tarsus Amerikan Koleji'ni bitirdi. İngiltere Hull Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdi. 1978 yılında Coca Cola'ya girdi. 1999 yılına kadar bu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. 1999 ile 2005 yıllar arasında Efes Pilsen grubunda görev aldı. 2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı oldu. 1 Temmuz 2008 itibarıyla Coca Cola'nın CEO'su görevine atandı. 23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı secimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini alarak Coca-Cola 'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

HT