Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, ABD'nin, İstanbul'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Saldırının polisleri hedef aldığını belirten Price, "Dualarımız saldırıda hayatını kaybedenler, onların aileleri ve tüm Türk milleti iledir. Türkiye'yi, ABD'yi ve küresel barış ile istikrarı tehdit eden tüm teröristlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma halindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kanada İstanbul'daki terör saldırısını kınadı

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı kınadığını duyurdu. Bakan Stephane Dion, Twitter paylaşımında, "Kanada bugün İstanbul'da meydana gelen ölümcül saldırıyı kınar. Düşüncelerimiz mağdurlar, aileleri ve Türkiye halkı ile birlikte" ifadelerini kınadı.

Bakan Dion, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun @MevlutCavusoglu isimli Twitter hesabını da paylaşımına ekleyerek, geçmiş olsun dileklerini kendisi ile de paylaştı.

Bu arada, Kanada, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarından da dikkatli olmalarını istedi. İstanbul'daki terör saldırısının hemen ardından Government of Canada isimli resmi internet sitesinde yer alan Türkiye sayfası yenilendi. Burada Kanada vatandaşları için yer alan duyuruda, "Türkiye için ülke çapında hiçbir tavsiye bulunmamaktadır. Bununla birlikte, suça, terör saldırılarının tehdidine ve ülke çapında devam eden gösterilere bağlı olarak dikkatli olmanız gerekir" ifadelerine yer verildi.

AA