Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(18:40'ta güncellendi)

Dün sürpriz büyüme verisi ve haftasonu gerçekleşen terör saldırılarının ardından kademeli olarak 3.55 seviyesine yaklaşan ardından gerileyen kur yeni günde dalgalanıyor.

Dün açıklanan veriye göre Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde %1.8 daraldı. Beklenti büyümenin %0.3 olmasıydı. Ekonomi böylece 2009 yılından beri ilk kez daraldı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya dün Bakanlar Kurulunda sunum yaptı. İnternet sitesidne de yayınlanan sunumda "Yılın üçüncü çeyreğinde yavaşlayan iktisadi faaliyetin, alınan tedbir ve teşviklerin desteğiyle son çeyrekten itibaren kademeli olarak toparlanacağı tahmin edilmektedir." ifadesi kullanıldı. Çetinkaya ayrıca, Merkez Bankası'nın ihtiyaç duyulduğunda Döviz piyasasına doğrudan müdahale edebileceğinikaydetti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Türk parasına dönme eğiliminin Türk parasının üzerindeki baskıyı kısmen hafiflettiğini belirterek "İnşallah çok kısa süre içerisinde normale döneceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Güne 3.48 civarında başlayan Dolar/TL , gün boyunca dalgalı bir seyir şzledikten sonra akşam saatlerinde yükseldi ve saat 18:35'te  3.5020 seviyesine kadar çıktı. Euro/TL ise 3.72 seviyesine yükseldi.





KRİTİK GÜNDEM FED

Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken Almanya'da ZEW Endeksi ve İngiltere'de TÜFE izlenecek.

Piyasalar için asıl önemli gelişme ise yarınki Fed toplantısı olacak. Uzmanlar Fed'in yılın son toplantısında faiz artırımına gitmesini bekliyor. Fed'in vereceği mesajlar ve atacağı adımlar doların yönü açısından da belirleyici olacak.

(18:40'ta güncellendi)