Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Anadolu Endüstri Holding AŞ, SEEF Foods SARL (SEEF Foods) ve Koninklijke Bunge BV (Bunge) arasında Ana Gıda İhtiyaç Maddeleri ve Sanayi Ticaret AŞ hisselerinin satışına ilişkin sözleşme imzalandı.

Şirket açıklamasına göre, Anadolu Endüstri Holding AŞ, SEEF Foods ve Bunge arasında, Ana Gıda'da holdingin sahip olduğu yüzde 55,25 ve SEEF Foods'un sahip olduğu yüzde 44,75 oranında hisselerin Bunge'ye satışı konusunda Hisse Alım/Satış Sözleşmesi imzalandı. Anlaşma, resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak. Anlaşma uyarınca hisse devrinin 2017 yılı 1. çeyrek içinde sonuçlandırılması öngörülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy, şirketin zeytinyağı sektöründe köklü markaları ile tedarikçi ve müşterileriyle karşılıklı güvene dayanan ve uzun dönemli ilişkilerle beslenen çok güçlü bir bilgi birikimi olduğunu belirtti. Ersoy, Ana Gıda ve Bunge Türkiye'nin güçlerinin birleşiminden çok yüksek bir sinerji doğacağını dile getirdi.

Bunge Türkiye Genel Müdürü Paul Ayton da Ana Gıda'nın alınmasının Bunge'ye yüksek değerli zeytinyağı kategorisinde pazar liderliği konumuyla birlikte genişleme imkanı sağlayacağını ve iki şirketin kaliteli ürün dağıtımı ve müşteri hizmetlerinde sahip oldukları bilgi ve tecrübelerini birleştireceklerini bildirdi.

Açıklamada, Hisse Alım/Satış işleminin tamamlanmasının, rekabet izni dahil olmak üzere normal kapanış koşullarına tabi olduğu kaydedildi.