Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TD Securities'in Londra merkezli gelişmekte olan piyasalar araştırma şefi Cristian Maggio, piyasanın Türk lirasında halihazırda "yeterince ayı" konumda olduğunu ve TL'de daha önce yaşanan kayıpların Türk lirasında daha fazla düşüş yaşanmasını kısıtlayacağını savundu.

Maggio, giderek artan siyasi risk ve ekonomik yavaşlama nedeniyle Türk lirasında daha fazla değer kaybı görülebileceğini söylerken, "Daha şahin Fed görünümü bu olumsuz görüşe tek katkı yapan unsur değil, sadece bir ilavedir" dedi.

Maggio, Türkiye tahvil getirilerinde de daha yüksek seviyelerin görüleceğini tahmin ederken, bu görüşüne gerekçe olarak Merkez Bankası'nın faiz oranlarında beklenen artırımlar, artan enflasyon ve kamu maliyesinde harcamaların artmasıyla devlet borçlanmasında yaşanan artışı gösterdi.

Türk lirası TSİ 12:30'da yüzde 0.4 düşüşle 3.5177 seviyesine gerilerken, içinde bulunduğumuz çeyrekte Türk lirasındaki düşüş yüzde 15'e ulaştı. Bu düşüş aynı zamanda gelişmekte olan piyasalar arasında en yüksek seviye oldu. Türkiye 10 yıl vadeli tahvillerinin getirisi 19 baz puan artışla yüzde 11.61'e yükselerek, rekor yüksek seviyeye ulaştı.